Zgodovina

Leta 1965 je Albin Klaut kupil malo tovorno vozilo, tri leta kasneje pa sta skupaj z bratom Ivanom kupila dve tovorni vozili nosilnosti 10-ih ton in tako začela razvijati samostojno podjetniško pot na domačem naslovu v Šempetru pri Gorici.

V 70-ih letih sta glede na potrebe, ki so nastajale, večino prevozov opravljala za gradbeno podjetje SGP Gorica. Z odprtjem nove tovarne armirano betonskih konstrukcij – ABK se je pojavila potreba po izrednih prevozih dolžine do 34 metrov. V večini sta te prevoze opravljala brata Klaut, in sicer po vsej bivši Jugoslaviji.

V 80-ih letih sta v svoj posel postopoma vpeljala tudi sinove, ki so nadaljevali družinsko tradicijo prevozništva. Z uspešnim vodenjem samostojnega podjetništva so se njuni nasledniki leta 2001 odločili združiti svoje kapacitete pod skupnim imenom Prevozništvo Klaut d.o.o. Združeno poslovanje je trajalo do leta 2006, kasneje pa se je družba ločila na dve neodvisni družbi: Avtoprevozništvo Klaut Egon s.p. in Prevozništvo Klaut d.o.o.

Leta 2009 se je podjetje Avtoprevozništvo Klaut Egon s.p. iz poslovne oblike samostojnega podjetnika preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo Klaut Egon d.o.o., leta 2010 pa je začela delovati na novi lokaciji v Šempetru pri Gorici, kjer je za osebne potrebe zgradila nov poslovno – skladiščni prostor. S to investicijo se je povečala organiziranost znotraj družbe, saj ima podjetje vse na enem mestu: poslovne prostore, skladiščne prostore in prostore namenjene pretovarjanjem, parkirišče za tovorna vozila in zaposlene, servisni prostor za manjša popravila in črpalko za točenje goriv.

  Lokacija

  Sedež našega poslovno-skladiščnega centra:

  Novice

  Zapore za tovorni promet
  www.truckban.info/en

  Prometne informacije v Sloveniji
  promet.si

  Prometne informacije v Italiji
  autostrade.it

  Socialna omrežja

  klautegon.si © 2019 Vse pravice pridržane. | Izvedba strani: Agencija KODNES